Sport en Cultuur Hoorn

Animatie maken » Informatie

Hieronder vind je alle informatie over de activiteit. Deze pagina is bedoeld voor leerkrachten. Leerlingen kunnen zich niet inschrijven voor deze activiteit(en). Neem contact op met je meester of juf als je wilt dat jouw school gaat deelnemen aan deze activiteit.

Informatie

Bekijk activiteit
Titel: Animatie maken
Discipline: Techniek

Jongeren ontdekken de rol van techniek in onze samenleving. Vragen stellen, logisch redeneren, ontwerpen, bouwen, sleutelen en onderzoeken: het komt allemaal aan bod! Techniek kom je in verschillende verschijningsvormen tegen. Bij deze discipline leer je materialen en gereedschappen kennen. Spelenderwijs doe je technische inzichten op en maak je kennis met natuurkundige verschijnselen. Je leert oplossingen te ontwerpen voor (technische) problemen. Door op deze manier met techniek bezig te zijn, ontwikkelje vakoverstijgende vaardigheden zoals creativiteit, ondernemingszin, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en samenwerken.

Periode: dinsdag 3 november 2020 t/m donderdag 12 november 2020
Tijdstip: 09.30-11.45 uur
Kosten (voor de gehele cursus): 0.00
Contactgegevens aanbieder: opgave via s.strijker@netwerkhoorn.nl
E-mail adres aanbieder: s.strijker@netwerkhoorn.nl
Accommodatie: in overleg
Aantal plaatsen: 30
Aantal lessen: 1
Groep(en): 5, 6, 7, 8,
Publicatiedatum: maandag 12 oktober 2020

Omschrijving

Leerlingen maken een animatie aan de hand van fragmenten uit de film Pachamama. Pachamama is een animatiefilm die gaat over het belang van moeder aarde en dat we goed voor haar moeten zorgen! Vooraf krijgt de school een lesbrief, achteraf krijgt de leerkracht het filmpje van de klas als youtube link toegestuurd.