Sport en Cultuur Hoorn

Voorstelling De Pest » Informatie

Hieronder vind je alle informatie over de activiteit. Deze pagina is bedoeld voor leerkrachten. Leerlingen kunnen zich niet inschrijven voor deze activiteit(en). Neem contact op met je meester of juf als je wilt dat jouw school gaat deelnemen aan deze activiteit.

Informatie

Bekijk activiteit
Titel: Voorstelling De Pest
Discipline: Theater

Als je kiest om naar het theater te gaan, dan kan je kiezen uit het bezoeken van een toneelstuk, een musical of een cabaretvoorstelling. Als we het hebben over een toneelstuk praat je over een groep acteurs (of één acteur) die een verhaal gaan vertellen aan het publiek. Ze staan vaak op een toneelvloer en het publiek zit op stoelen gericht op de theatervloer.Een voorstelling heeft vaak een boodschap. Dit kan met drama, humor of actie gebracht worden. Elke voorstelling maakt gebruik van een decor. Een decor beïnvloedt de sfeer van het toneelstuk en geeft aan in welke situatie en plek het verhaal zich afspeelt. Een toneelstuk wordt geschreven en kan soms gebaseerd zijn op een boek. Er is een script waarin de teksten van elke acteur zijn uitgeschreven. Vaak staat er nog extra in vermeld waar het zich afspeelt en wat er gebeurt om de acteurs heen. Ook maken de acteurs gebruik van attributen en hebben ze kleding aan die de sfeer, de plaats en het tijdsbeeld aangeeft.

Periode: maandag 2 november 2020 t/m vrijdag 13 november 2020
Tijdstip: in overleg
Kosten (voor de gehele cursus): 0.00
Contactgegevens aanbieder: In overleg met Stefanie Strijker van Stichting Netwerk kunt u een workshop vastleggen. s.strijker@netwerkhoorn.nl
E-mail adres aanbieder: s.strijker@netwerkhoorn.nl
Accommodatie: in overleg
Aantal plaatsen: 25
Aantal lessen: 1
Leeftijdsgroep: 9 tm 12 jaar
Publicatiedatum: maandag 28 september 2020

Omschrijving

Wat Corona is in de 21e eeuw, was de Pest in de 17e eeuw. We reizen mee met Bregtje, een sterk & stoer meisje dat van appels houdt. Haar ouders hebben haar plots de deur uitgezet, waardoor ze nu in haar eentje moet vluchten voor de Pets. Overal waar Bregtje komt, wordt weer anders omgegaan met de ziekte en met haar. Gelukkig ontmoet ze Meindert.

 

Een verhaal over groot verlies, nog vele meer moed en uiteindelijk vooral hoop.

 

De voorstelling duurt 40 minuten